Ny herrsalong på klassisk mark: Lästmakargatan 6 – bara ett kvarter från folkmyllret kring Stureplan. Tillräckligt nära för att känna pulsen, tillräckligt långt bort för att komma ner i varv och njuta av det skickliga hantverket.

Tidigare ägaren Gunther Panzel upprättade G.H. Herrsalong 1971 och trettiosju år senare, 2008, såldes den till Christer Ahnberg som drev verksamheten vidare till januari 2021.

En herrsalong har legat i huset ända sedan 1885, inte långt efter att byggnaden stod klar, vilket gör det till en av Stockholms äldsta adresser för manlig ”grooming”.

Så när vi fick möjlighet att ta över denna anrika lokal – med all historia och allt klippande – kändes det viktigt att bevara den ursprungliga formen, och samtidigt göra plats för den sortens modernitet och framåtanda som kännetecknar den här platsen och den här staden.

Efter decennier av unisexsalonger har det traditionella herrfrisöryrket nu återuppstått i form av ”barbershops” – vars barberarkultur härstammar från tidigt 1800-tal, och som inte bara erbjuder klippning och rakning till sina kunder, utan också möten och samtal och en känsla av värme och tillhörighet. Ett hem utanför hemmet.

Vi har valt att renovera lokalen från grunden och att återgå till de gröna färger som Gunther Panzel fastnade för redan 1971.

På samma gång har vi inte kunnat låta bli att snegla på England och London och klassiska Jermyn Street där några av världens äldsta och mest traditionsrika herrsalonger ligger.

Vi har inspirerats av vackra, tidlösa miljöer – och dessutom anammat den tydliga viljan att hela tiden utvecklas och söka nya vägar framåt, både när det gäller service och kvalitet.

Mr Nils Herrsalong ska vara en oumbärlig plats för moderna män som vill se bra ut i håret, som gillar känslan av ett vältrimmat skägg – och som uppskattar bemötandet och trivseln lika mycket som yrkesskickligheten.

Som reser sig ur stolen och genast längtar tillbaka.

Välkomna in,